Het is altijd weer spannend als we aan het einde van de training vragen: ‘En? Wat vonden jullie van de training?’ En iedere keer maakt ons hart weer een sprongetje bij zinnen als:‘Ik heb nog nooit zo’n leuke training gehad’ of ‘Wat een heerlijke ochtend. Hier kan ik echt verder mee’. 94% van de deelnemers geeft aan dat de training naar meer smaakt. Hoe dat kan? In deze blog delen wij ons ‘geheime’ recept!

Ingrediënt 1: Plezier

Klinkt gek. Je komt vooral om wat te leren toch? Dat klopt. Daarover straks meer. Maar voor ons begint leren bij het hebben van plezier. Daarom hebben we spelelementen door onze hele training heen verwerkt. Voorafgaand aan de training zie je ons met dozen vol ‘keukengerei’ sjouwen. Waar ons keukengerei uit bestaat? Een Halli Gallie bel, een snoeppot, hoeden of zelfs zwembanden. Je raad het al. Achteroverleunen op je stoel is er helaas niet bij.

 

Ingrediënt 2: Praktijkgericht

En dan nu het leren. Dikke boeken en 70 slides vol met tekst zul je bij ons niet aantreffen. We vertellen vanuit ervaring en maken constant de koppeling naar de dagelijkse praktijk. Je verlaat de training dus niet alleen met kennis over hoe het in theorie zou moeten gaan, maar je hebt ook concrete handvatten om er zelf wat van te bakken.

 

Ingrediënt 3: Interactie

De gemiddelde spanningsboog is (schrik niet) 7 minuten. Daarom is de hele training opgedeeld in blokken van maximaal 7 minuten. De kookwekker gaat dus ook mee. Dat betekent geen ellelange verhandelingen, maar veel interactie, gesprek en vooral: veel verschillende werkvormen.

"Ons keukengerei bestaat uit een Halli Galli bel, snoeppot en zelfs zwembanden"

Ingrediënt 4: Eigenaarschap

Geen training is hetzelfde. Dat komt omdat wij als trainers niet bepalen waar we het over gaan hebben of hoe we dat doen. Zelfs het programma staat niet vast. Wat we wel doen is dat we onze denkbeeldige rugzak meenemen vol met praktijkervaring, theorieën en tips en trics. Maar de deelnemers bepalen uiteindelijk wat wij uit de rugzak halen. Zo maak je als het ware een eigen uniek gerecht en wij als trainers bewegen daarin mee, dagen uit, reflecteren en stellen kritische vragen.

 

Ingrediënt 5: Maatwerk

Oh, en waarom een training nooit meer hetzelfde is? Omdat elke context anders is. Elke organisatie is anders, elk team is anders en elk mens is anders. Daarom gebruiken we nooit het one-sausje-fits-all ingrediënt, maar blijft het altijd home-made.

 

De mix van deze vijf ingrediënten maakt een training die smaakt naar meer!

Maarten van Ginkel

Maarten zorgt voor een helder, visueel onderbouwt overzicht. Waar Maarten komt gebeurt iets. Hij vraagt door tot de kern bereikt is.

Meer informatie?