In gesprek met trainer Leendert de Gelder van SQALE AQADEMY

Leendert, jij bent een van de trainers van SQALE AQADEMY. Waarom trainer?

Mooie vraag! Belangrijkste argument voor mij is om de kennis en ervaring die wij opgedaan hebben, ook te delen met anderen. Inzichten geven waardoor je door het bomen het bos weer gaat zien. Laatst had ik een deelnemer die bij de check-out aan het einde van de training aangaf: ‘Ik kwam vanochtend met negatieve energie naar deze training, maar nu ga ik weer met positieve energie de deur uit.’ Daar doe ik het voor!

Gaaf om te horen! Wat vinden jullie belangrijk tijdens een training?

Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen als ze binnenkomen bij de training, zodat we met elkaar een goede en gezellige training kunnen hebben. We moeten tenslotte ook even met elkaar doorbrengen en niets zo vervelend als er geen connectie is tussen deelnemers en de trainer.  Maar wij vinden het ook belangrijk dat de balans tussen zenden en ontvangen goed is. Niet te veel tekst achter elkaar, maar een goede afwisseling van theorie, interactie, werkvormen, etc. Tenslotte proberen wij altijd de vertaalslag naar de praktijk te maken. Dan gaat het ook echt leven bij de deelnemers.

En leer jij zelf ook nog iets van de trainingen?

Ja absoluut! Wij leggen de lat voor onze trainingen best hoog. Daarom zijn we ook continu aan het zoeken waar we onze trainingen kunnen verbeteren. De evaluaties vind ik enorm waardevol. De evaluatie gaan in op de training, maar ook op mij als trainer. Met die feedback kan ik weer gericht aan de slag.  Maar misschien is voor mij plezier nog wel het belangrijkste! Als onze trainingen niet als een standaard training wordt ervaren, hebben we het goed gedaan!

Niet te veel tekst achter elkaar, maar een goede afwisseling van theorie, interactie, werkvormen, etc. Tenslotte proberen wij altijd de vertaalslag naar de praktijk te maken.

Wat maakt een training van SQALE AQADEMY dan zo bijzonder?

Wat mij betreft zijn daar twee redenen voor. In de eerste plaats kenmerken onze trainingen zich doordat we altijd de vertaalslag naar de praktijk maken. Wij zoeken altijd hoe we de theorie kunnen koppelen aan de praktijk. Dan pas gaat het echt leven. In de tweede plaats zijn we met de SQALE AQADEMY gestart toen we nog in Coronatijd zaten. Dat heeft ons gedwongen om de trainingen heel interactief te maken c.q. te houden. Daar profiteren we bij de fysieke trainingen nu nog steeds van.

Wat vind jij de leukste training?

Poeh hé, dat is een lastige vraag. Lachend: ik vind natuurlijk dat al onze trainingen leuk zijn. Als ik moet kiezen, kies ik er twee. De LEAN legogame springt er voor mij uit. Supergaaf om te zien hoe mensen kennis maken met de basisprincipes van LEAN door het bouwen van lego heftrucks. Echt een aanrader! Daarnaast vind ik de training DISC in combinatie met Lencioni ontzettend leuk om te geven. Hier zitten zoveel mooie inzichten in en aha-momenten, dat ik op voorhand al een glimlach op m’n gezicht heb voordat de training nog moet beginnen.

Lachend: geniaal 🙂

Leendert de Gelder

Leendert werkt inspirerend en enthousiasmerend. Hij weet uiteenlopende processen te harmoniseren en te optimaliseren, hij is dé processpecialist.

Door zijn ruime praktijkervaring weet Leendert als geen ander de vertaling en koppeling van theorie naar praktijk te maken.

Meer informatie