“De energietransitie, daar moeten we écht iets mee, in heel de veiligheidsketen.” “Vergrijzing is een probleem dat ons als veiligheidsregio zeker raakt.” “Hoe gaan we eigenlijk om met de toenemende stroom aan beschikbare data?” Soortgelijke vraagstukken hoor ik vaak voorbijkomen binnen veiligheidsregio’s.

Als je bij een veiligheidsregio werkt, kan het je niet ontgaan: de samenleving verandert en daar moet je als organisatie op een bepaalde manier in mee.

Dat kan op momenten overweldigend voelen, maar het biedt ook nieuwe kansen. Het geeft namelijk de mogelijkheid om kritisch te kijken naar de manier waarop de organisatie georganiseerd is, hoe processen zijn vormgegeven en welke plek jij daar als medewerker in hebt. Jezelf uitdagen (als organisatie en als individu) om dat te doen, kan spannend zijn maar ook veel opleveren.

"Focus, grip en overzicht zijn nodig"

Focus, grip en overzicht zijn nodig. Dat is iets waarin de methodiek van Dynamisch Organiseren een rol kan spelen. Deze aanpak is door SQALE ontwikkeld en helpt je niet alleen om de huidige opgaven in kaart te brengen, maar ook om te kijken welke rollen het beste bij welke taken passen. Het biedt een raamwerk om de beschikbare capaciteit op een slimme manier in te zetten en de voortgang continu te monitoren. Het is als het ware een kompas in deze complexe tijden, waarmee je het overzicht behoudt en tegelijkertijd flexibel kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Wil je hier meer over weten? Kom dan langs bij onze stand op het brandweerevent en neem deel aan onze interactieve workshop waarin je handvaten en praktische tools aangereikt krijgt. Want op expeditie ga je niet alleen; we gaan het samen aan!

SQALE. De partner van de brandweer voor organisatorische vraagstukken.

 

Geanne Vink

SQALE

Geanne Vink

Geanne enthousiasmeert en motiveert zodat iedereen bij het proces wordt betrokken.  Zij zoekt samen met u naar het waarom achter de vraag.

Meer informatie?