Procesmanagement en Procesoptimalisatie

Hoe kan het morgen beter dan vandaag? Aan welke knop moet ik draaien? Kijk eens naar de wereld door de bril van procesmanagement. Welke processen spelen een belangrijke rol binnen de organisatie? Hoe maak ik onderscheid tussen besturende, primaire en ondersteunende processen? Waar kan ik de meeste winst behalen? En hoe doe ik dat dan? Welke rol spelen mensen en systemen hierin? En vooral: hoe maak ik het nog leuker? Met deze cursus verbreed je je basis en leer je praktische vaardigheden om de organisatie efficiënter in te richten. Je kunt processen implementeren, actueel houden en blijven optimaliseren, de samenwerking tussen afdelingen versterken en met minder middelen hogere kwaliteiten te behalen Ook besteden we aandacht aan het verminderen van  klachten en de tevredenheid van klanten en medewerkers vergroten.

Programma:

Tijdens deze interactieve middag gaan we aan de slag met de basisvaardigheden voor succesvol procesmanagement. Hoe breng je de verschillende processen in beeld? Hoe richt je de verschillende processen zo in dat je de bedrijfsvoering en het bedrijfsresultaat kan optimaliseren? Hoe vertaal je de visie/strategie naar een organisatie inrichting? Tegen welke zaken loop je aan bij het optimaliseren van de processen? Neem een actuele casus mee ter bespreking tijdens de cursus, zodat je het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen.

De middag wordt afgesloten met een informele borrel. Aan het eind van de cursus ontvang je een praktisch overzicht waarmee jij hét verschil maakt in succesvol procesmanagement.

Praktisch:

  • Tijdsinvestering: 5 uur
  • Investering: € 345,- excl. BTW
  • Inclusief het boek “Anders Kijken, Meer Zien”, doe-het-zelf boek voor organisatie inrichting.
  • Locaties: Dordrecht, Barendrecht, Oud Beijerland, Gorinchem, Gouda, Barneveld, Middelharnis, Goes, Doetinchem en Ridderkerk, vanzelfsprekend is de cursus ook volledig op afstand (online) te volgen.
  • De cursus wordt verzorgd in groepen van maximaal 8 deelnemers.

Samen kijken we hoe we uw visie kunnen vertalen naar de praktijk!

Meer informatie?Meteen aanmelden?

Onze trainers:

Arie van Baaren

Arie blinkt uit in het aanbrengen van structuur in een complexe context. Hij stimuleert samenwerking een neemt mensen mee.

Meer informatie

Hans Silfhout

Hans schittert bij het omzetten van ideeën en wensen naar daadwerkelijke uitvoering en realisatie. Hans werkt enthousiasmerend en slecht alle barrières.

Meer informatie

Henk van Rhee

Henk is rustig en analytisch en vraagt door tot de kern. Hij  weet een duidelijke structuur aan te brengen en het overzicht te bewaren in de hectiek van alle dag.

Meer informatie